lauantai 13. elokuuta 2011

Ruokaohje: Kantarellikeitto 2

Ruokaresepti keltavahverokeitto 2

Kesäinen kantarellikeitto nyt uutena versiona. Kasvislisäkkeenä on käytetty pikkuporkkanoita ja paprikaa. Ruoka riittää pääruokana kahdelle ruokailijalle tai kahteen syöntikertaan.

Raaka-aineet
0.5 l tuoreita käsiteltyjä, pilkottuja kantarelleja
1 sipuli
reilusti sipulinvartta
200 g pakastettuja pikkuporkkanoita tai tuoreita pieniä porkkanoita
0.5 kappaletta keltaista paprikaa kuutioituna
(valkosipulijauhe)
1 kanaliemikuutio
1 kasviliemikuutio
7 dl vettä
1 dl ruokakerma
2 palaa sulatejuustoa
1 rkl maizena-jauhetta

Valmistus 
Käytä kantarellit pannulla ja irrota niistä nestettä
leikkaa sipuli ja sipulinvarret. ja käytä sipuli kevyesti pannulla
lisää aineet keittokattilaan (ei kerma, maizena ja sulatejuusto)
keitä vajaa puoli tuntia keskiteholla
lisää sulatejuusto, maizena ja kerma
sekoita
hauduta vielä hetki ja tarjoile.

Tarjoilu
Värikkäät ainesosat tuovat silmänruokaa ja vaihtelevuutta keittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)